Hamnbad

Göteborgs hamnbad

Vad är det som är 20 meter långt, 8 meter brett och 1,8 meter djupt? Svar: Den nya poolen i Frihamnen. Premiärdopp blir det i slutet av juli.
Älvstranden Utveckling AB offentliggjorde på onsdagens eftermiddag att man ska stå för fiolerna för den sedan en tid planerade poolen i den så kallade Jubileumsparken i Frihamnen i Göteborg.

När kan vi dra på badbyxorna och hoppa i?

– Bassängen ska vara på plats i slutet av juni eller i början av juli, när den riktiga sommaren har börjat. Men vi behöver närmare en månad för intrimning innan den öppnar, säger Jessica Segerlund, processledare på Älvstranden Utveckling

Precis som bastun i Frihamnen ingår den offentliga poolen i satsningen inför Göteborgs 400-årsjubileum.

– Att kunna bada mitt i stan är ett önskemål från många göteborgare. Nu får allmänheten sin bassäng och den är också viktig för simskoleverksamheten, säger Segerlund

Den flytande bassängen utmed Kvillepiren ska bli 20 meter lång, 8 meter bred och 1,8 meter djup.

Poolen kommer att placeras i anslutning till den populära bastun och nära sandstranden Playan.

Blir det vinterbad för bastare?

– Till en början ska vi ha öppet från sommaren tills fram på höstkanten. På sikt kan det bli året runt-öppet, säger Jessica Segerlund.

Bassängen har samma djup, 1,8 meter, över hela ytan.

Inget för plaskande små barn alltså?

– Nej, det stämmer. Vi kommer förstås att ha badvakter, men att bada i poolen kräver simkunnighet. Att göra den grundare i ena ändan är nästan omöjligt eftersom bassängen ska flyta på vattnet.

Källa: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2700216-fritt-fram-for-frihamnsdopp