Om företaget

tagcloud

LECOR Stålteknik AB grundades 1965 och är lokaliserat i en modern produktionsenhet på 6700m2 i Kungälv. En enhet som utöver broar och industristommar även erbjuder färdiga prefabricerade stålleveranser till byggprojekt, fritt arbetsplatsen. Vi är en kapacitetsresurs för byggsmederna och ger möjlighet även för mindre stålföretag att leverera och montera stål till större byggprojekt.

 

Sedan 2010 är vi en del av BE Group, ett av Europas ledande oberoende handels- och serviceföretag inom stål, armering, specialstål, rostfritt stål och aluminium. BE Group är etablerat i åtta länder i norra Europa med Sverige och Finland som största marknader. Koncernen har cirka 10 000 kunder inom bygg- och verkstadsindustrin och med säljkontor samt lager- och produktionsanläggningar strategiskt placerade har vi en helhetsstrategi för att leverera produkter och tjänster. Vår ambition är att spara tid, kostnader och kapital för våra kunder för att på så sätt öka deras konkurrenskraft.

År 2013 omsatte koncernen ca 4 miljarder kronor och hade i genomsnitt ca 850 anställda. Huvudkontoret ligger i Malmö och BE Group AB är sedan den 24 november 2006 noterat på Nasdaq OMX Stockholm.